top of page

Pre- Teen/Teenager

Public·53 members
Ake Hernandez
Ake Hernandez

Hoe Duur Was De Suiker Ebook


Hoe duur was de suiker ebook: een historische roman over Suriname
Hoe duur was de suiker is een succesvolle romandebuut van Cynthia Mc Leod, een Surinaamse schrijfster. Het boek vertelt het verhaal van twee zussen, Elza en Sarith, die opgroeien in een joodse plantersfamilie in het koloniale Suriname van de 18e eeuw. Het boek schetst een levendig beeld van de suikercultuur, de slavernij en de Boni-oorlogen, die het leven van zowel de meesters als de slaven beïnvloedden.


Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1987 en werd een bestseller in Suriname. In 2013 werd het boek verfilmd door Jean van de Velde, met Gaite Jansen en Yootha Wong-Loi-Sing in de hoofdrollen. De film was een groot succes in Nederland en Suriname en won verschillende prijzen.


Download: https://porphasako.blogspot.com/?nf=2w397d


Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Suriname en het leven van de mensen die daar woonden, dan is Hoe duur was de suiker een aanrader. Het boek is spannend, ontroerend en leerzaam. Je kunt het boek als ebook kopen bij verschillende online winkels, zoals [bol.com] of [Rakuten Kobo]. Het ebook kost ongeveer 10 euro en heeft 587 pagina's. Je kunt het ebook lezen op je smartphone, tablet of e-reader met de bijbehorende app.


Cynthia McLeod is not only a successful novelist, but also a historian and a cultural ambassador of Suriname. She is specialized in oral history and the slavery past of Suriname. She has done extensive research on various historical topics, such as the Jewish community, the Boni wars, and the life of Elisabeth Samson, a free black woman who wanted to marry a white man in the 18th century. McLeod has published several studies based on her research, as well as historical novels that bring the past to life. She is also the author of several children's books and musicals. [1][2] Here is the next paragraph of the article: Hoe duur was de suiker is niet alleen een boek, maar ook een film. De film is geregisseerd door Jean van de Velde, die bekend is van films als All Stars, Lek en Wit Licht. De film is gebaseerd op het boek van Cynthia McLeod, maar heeft een aantal verschillen. Zo is het verhaal verteld vanuit het perspectief van Mini-Mini, in plaats van Sarith. Ook zijn er enkele personages en gebeurtenissen toegevoegd of weggelaten. De film is in 2013 uitgebracht en was een groot succes in Nederland en Suriname. De film won verschillende prijzen, waaronder de Gouden Film voor meer dan 100.000 bezoekers en de Publieksprijs op het Nederlands Film Festival.


De film is over het algemeen goed ontvangen door de critici, die vooral de cinematografie, de kostuums en de muziek prezen. Ook de acteerprestaties van Gaite Jansen en Yootha Wong-Loi-Sing werden gewaardeerd. Sommige recensenten hadden echter kritiek op het script, dat te veel melodrama en clichés zou bevatten. Ook vonden ze dat de film te weinig aandacht besteedde aan de slavernij en de historische context. Zo schreef The Hollywood Reporter dat de film "less a Dutch 12 Years a Slave than a low-rent, Low-Countries attempt at Gone with the Wind" was. Filmtotaal vond dat het vriendschapsdrama tussen Sarith en Mini-Mini om meer verdieping vroeg. Letterboxd noemde de film "een geforceerd drama wat geenszins waardig verslag doet van de gebeurtenissen die zich om en nabij tweehonderdvijftig jaar geleden in Suriname hebben afgespeeld". Here is the next paragraph of the article: Als je meer wilt weten over de historische achtergrond van Hoe duur was de suiker, dan kun je ook een kijkje nemen op de website van het [Nationaal Archief]. Daar vind je een online tentoonstelling over de geschiedenis van Suriname, met onder andere documenten, kaarten, foto's en video's. Je kunt ook meer te weten komen over de rol van Nederland in de slavernij en de afschaffing ervan. De website is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.


Hoe duur was de suiker is een boek en een film die je meenemen naar een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Suriname en Nederland. Het is een verhaal over liefde, haat, macht, onderdrukking en vrijheid. Het is een verhaal dat je niet onberoerd zal laten. I have written the article for you. Here is the conclusion: Hoe duur was de suiker is een boek en een film die je een indruk geven van het leven in het koloniale Suriname van de 18e eeuw. Het is een verhaal over twee zussen, Elza en Sarith, die elk een andere weg kiezen in een wereld waar suiker het belangrijkste product is. Het is ook een verhaal over de slaven, die onder zware omstandigheden moeten werken en vechten voor hun vrijheid. Het is een verhaal dat je laat nadenken over de gevolgen van de slavernij voor de mensen en de samenleving.


Als je van historische romans houdt, dan is Hoe duur was de suiker een boek dat je niet mag missen. Je kunt het boek als ebook kopen bij verschillende online winkels voor ongeveer 10 euro. Als je liever de film kijkt, dan kun je die ook online vinden of huren. Hoe duur was de suiker is een boek en een film die je zullen boeien en ontroeren.


About

I'm guessing a lot goes on during these years but I have yet...

Members

Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page